Een onsamenhangend verhaal

Hallo allemaal,

Bedankt voor alle mailtjes, brieven, postzakken en postduiven met kerstwensen en gelukswensen voor het nieuwe jaar.  Maar voornamelijk met verzoeken, wanneer er weer een nieuwe post komt op Huize Smartman. Nou mensen, het geduld wordt beloond, hier is ‘ie dan, de splinternieuwe, nagelnieuwe, net uit het plastic, nieuwe post.

Waar zal ik eens beginnen? Zojuist vertelde Joyce dat ik voor het laatst een post gedaan heb in 2016. Op zich zou ik kunnen beginnen met een jaaroverzicht, maar ja, doe je dan 2016 of 2017?

Ik heb besloten geen van beide te doen, maar jullie te vertellen over van alles en nog wat. Zoals de meeste van jullie misschien wel weten hebben wij drie katten, Ger, Teun en Nala. Met name de laatste is een bijzonder geval. Niet dat de andere niet bijzonder zijn, sterker nog, Ger heeft al zijn eigen post, lees dat hier: Koning van de straat. Teun, tja Teun, die blog moet nog volgen, maar denk dat het in dit tempo over een bejaarde Teun zal gaan, de oude knuffelaar die als enige van de kattenfamilie sinds kitten bij ons is. Dit omdat wij ons zelf de redders van de aarde wanen, wij zijn de moderne versie van Superman, het enige is dat wij niet kunnen vliegen, niet van staal zijn, niet van een of andere verre planeet komen en wij wel tegen kryptoniet kunnen. Wij hebben ons zelf opgeofferd om dierenlevens te redden, door middel van ”zielige” katjes te redden, zo komt Ger van een familie waar hij niet meer langer kon blijven (nou moet ik zeggen dat Ger ook wel een beetje aan het puberen was), Teun was een luxe prinsjes die geboren was in het verkeerde huis, een boederij met blubber en niet de blubber die hij kon gebruiken voor een modderbad. Dan hebben we nog Nala, tja Nala.

Nala hebben we gered uit een asiel. Het asiel zorgde slecht voor de katten, Nala had meerdere aandoeningen voor ze bij ons kwam. Maar gelukkig is ze sinds ze bij ons is (circa 3 jaar) van super schuwe poes, die wanneer je naar haar keek al in een hoekje dook, veranderd in een poes die 24/7 bij je wil zijn. Los van dat ze heel close wil zijn met alles en iedereen, wil ze ook heel graag vogels vermoorden… Ook dat daarvoor krijgt ze af en toe huisarrest, maar ja niemand is perfect.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *