Lekker terugblikken omdat iedereen dat doet

Zo rond december blik ik, zoals de hele fucking wereld, even terug op het afgelopen jaar. Wat heb ik bereikt, ben ik blij met waar ik sta en wat ga ik volgend jaar beter doen? Overigens doe ik dit in mijn hoofd, en ga ik er geen Facebook-post aan wijden. Want hey, als het niet op Facebook staat, is het niet echt. TOCH? Maar goed, ik wilde sommige dingen toch even opschrijven. Gewoon omdat het kan.

Ik heb nooit goede voornemens. Waarom zou je iets op 1 januari doen als het ook op 6 maart kan? Of 20 november? Als je denkt: “Goh, dit moet echt veranderen in mijn leven”, verander dat dan. En ga geen excuses verzinnen en het naar voren schuiven. Doe het nu.

Het afgelopen jaar ben ik heel veel bezig geweest met mezelf. En dan niet letterlijk, jongens, maar aan het werken aan mezelf. Vroeger was ik vaak boos en chagrijnig om de kleinste dingen. Dat kon ik niet hebben van mezelf, en ben daar aan gaan werken. Als er dingen fout gaan, of ik ben het ergens niet mee eens denk ik “Ga ik over vijf jaar nog steeds denken aan hoe kut dit was en gaat het zo’n grote invloed hebben?” Is het antwoord ‘nee’, dan zet ik me er overheen en probeer ik me te focussen op dingen die wél belangrijk zijn. Dat helpt. Ook ban ik zo veel mogelijk negativiteit uit mijn leven, en dat zijn dan vooral personen. Mensen bij wie je je niet op je gemak voelt, bij wie je je veroordeeld voelt, bij wie je je continu moet bewijzen: Ban die mensen uit je leven. Dat geeft je zo veel meer rust, geloof me.

Verder heb ik een soort van zelfhulpboekje waarin ik elke dag schrijf wat er goed gaat, wat er minder goed ging en waar ik dankbaar voor ben. Op die manier kijk je naar de positieve dingen van een dag. Ook staan er handige tips en quotes in, die stof bieden tot nadenken. Dat helpt mij.

Ook is het nog steeds mijn doel om ander werk te vinden. Werk waarin ik mijn ziel en zaligheid kwijt kan. Werk waardoor ik intens gelukkig word. Wat ik nu doe vind ik overigens ook heel leuk, hoor. Koken is echt iets wat ik heel leuk ben gaan vinden. Maar ik heb het gevoel dat er meer is voor mij. En de wintertijd in de horeca, mijn God. Zo vermoeiend, de héle dag niks doen. Ik word er gek van. Er bestaat een bore out in plaats van een burn out, met dezelfde symptomen. Sowieso dat ik dat na een paar maanden heb. Ik zit dan liever de hele week thuis, dan heb ik meer te doen. Overigens heb ik dit jaar mijn best gedaan ander werk te vinden en dat heb ik toen ook gevonden. Ik werkte achter de receptie bij een welnessresort. Ik was daar totaal niet op mijn plek en het werk was zo saai. Elke dag is hetzelfde. Lachen, mensen welkom heten, een sleutel meegeven voor een kluisje en vragen of ze alle spullen bij zich hebben. Daarna komen diezelfde mensen weer uitchecken en reken je met ze af. Nee, ik heb uitdaging nodig, ergens waar geen een dag hetzelfde is. Maar waar vind je dat, behalve in de horeca?

Gelukkig kon ik terugkomen bij mijn huidige werk en kreeg ik een contract voor onbepaalde tijd aangeboden. Ik hoor nu bij de volwassen mensen, met een baan en een vast contract. Het is dan makkelijk om te blijven hangen omdat dit zekerheid biedt, maar wil ik dat?

Verhuizen staat ook al een tijdje op m’n lijstje, en Milan vindt dat ook prima. Het liefst zou ik naar Amsterdam gaan, ik hou van die stad. Maar aan de andere kant denk ik dat je je best alleen voelt met zo veel mensen om je heen. Toevallig droomde ik vannacht dat we een superleuk appartement hadden gevonden in Utrecht, maar Milan vond het niks. Ook was er een leuke binnenplaats met alleen maar gezellige mensen. Dat zou toch fijn zijn als dat echt bestond? Het idee van een studentenflat, maar dan met iets oudere mensen en geen gedeelde douche en wc, maar wel een gezamenlijke ruimte. Bestaat dat? Want dan wil ik dat.

Voor het komende jaar heb ik, zoals elk jaar, geen doelen gesteld. Ik zie het dan wel op de dag zelf als ik me bedenk dat ik iets moet veranderen in mijn leven. Ik blijf in ieder geval werken aan mezelf en ik hoop toch ooit een soort van levensdoel te vinden. We zullen het zien…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *