Waarom ik verjaardagen haat

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: Vandaag ben ik jarig en ik haat het. Ik ben 27 geworden, wat betekent dat ik weer een stapje dichterbij de 30 ben. Vanochtend sprak ik dat uit tegen m’n oma van 88 en die lachte me keihard uit en zei dat 27 hártstikke jong is.  Jonger dan dat ik vandaag ben zal ik in ieder geval nooit meer worden.

Eerlijk gezegd heb ik verjaardagen nooit begrepen. Mensen feliciteren je, organiseren stiekem dingen voor je, komen op visite en brengen cadeaus mee. En waarom? Kijk, als je je diploma hebt gehaald of ergens anders hard voor gewerkt hebt, is het logisch dat men je feliciteert met die enorme mijlpaal. Maar aan mijn mijlpaal vandaag, een jaartje ouder worden, heb ik niets bijzonders gedaan. Eigenlijk word ik geprezen om iets wat mijn ouders 27 jaar en negen maanden geleden deden samen. (OKÉ HIER WIL IK EIGENLIJK HELEMAAL NIET OVER NADENKEN.) Zoiets als: ‘Gefeliciteerd dat jij het snelste zaadje was.’ Bedankt, man.

Een ander ding waar ik niet van houd, is dat kussen. Kijk, mijn familie en vrienden even lekker drie zoenen geven; prima. Maar werkgevers, buren, mensen die je random in de supermarkt tegenkomt. Nee, dank je. Houd je lippen lekker bezig door te praten. Kus je spiegelbeeld of zo, maar houd die natte flappen lekker bij je. Ook een reden waarom 1 januari mijn favoriete dag is. Lekker lebberen, heerlijk. De blog die daarover gaat, volgt tegen die tijd wel.

Nog iets, is in het middelpunt van de belangstelling staan. Want dat is zo op verjaardagen, mensen komen voor jóú. Ik kan soms best wel een hilarisch grapje maken in een gezelschap of net iets te hard schreeuwen om iets te kunnen zeggen, maar dat hoeft voor mij écht niet de hele avond hoor. Dan was ik wel cabaretier geworden, of de showbizz in gegaan.

Overigens is het niet zo dat ik vandaag de hele dag chagrijnig rondloop, integendeel. Voor mij is het gewoon een reguliere woensdag en had ik gewoon willen werken als ik niet afgebeld was. Het enige wat anders is aan deze dag, is dat ik koekjes heb gebakken voor de visite voor vanavond en ik zo meteen cadeaus krijg. En dat alleen maar omdat mijn ouders seks hebben gehad.

Hier dan mijn meest charmante babyfoto toen ik net een paar dagen oud was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *